Svensk Mästare x4

SM-guld 2017

Under helgen har jag varit uppe i Västerbottens inland, i de trakter där jag växt upp och först fick lära mig att paddla. Det var fantastiskt att få komma tillbaka efter ett par år och att få återuppleva gamla minnen och den fina naturen.

På lördagen kördes SM i kanotslalom i Åman och arrangören var min första klubb – Åmsele forspaddlare. De gjorde som vanligt ett superjobb med tillställningen.

Jag hade ett tufft schema och skulle ställa upp i både K1, C1, C2 och lag. C2 tillsammans med Erik Garmo som en liten reunion från fornstora dagar och i laget adderade vi även Vidar Bratt.

Hela tävlingen gick väldigt bra och i min paradgren, K1, hade jag de två snabbaste åken och kunde försvara min titel från förra året med god marginal. I C1 var det lite tuffare för mig och jag var en bit efter i mitt första åk. Jag lyckades dock ladda om och fick till ett åk väldigt nära min maxnivå, vilket också räckte till guldet.

I C2 tillsammans med Erik gjorde vi ett grymt andraåk och i lagtävlingen med Vidar likaså ett mycket bra åk. I slutändan blev det en jackpot med fyra guld av fyra möjliga! Det har bara hänt en gång tidigare i svensk kanotslalomhistoria och det var förra året på min riktiga hemmaplan i Falun.

På söndagmorgon efter tävlingarna klev jag och Erik upp tidigt, klockan 3.40, för att fira med soluppgångspaddling i Mårdseleforsen tillsammans med DN-fotografen Jonas Lindkvist. Det blev aldrig någon perfekt soluppgång då molnen skymde, men det var grym paddling! Jag tror även att Jonas blev nöjd och fick några fina bilder, det ska bli spännande att se framöver!

Nu väntar en vecka i Falun och sen drar jag vidare på träningsläger på kontinenten.