Europeiska Mästerskapen

13199053_10209357247116196_330130494_o

Då har jag kört årets första riktigt stora tävling! Det var grymt roligt och jag är nöjd med sättet jag tacklade utmaningen. Tävlingen fungerade även som OS-kval där en kvotplats delades ut till det bästa landet utan tidigare plats.

Mitt kvalåk var stabilt och bra förutom en större bom i mitten banan där jag tappade dyrbar tid. Jag lyckades direktkvalificera till lördagens semifinal på en 27:e plats.

I semin paddlade jag riktigt bra och njöt av varje sekund. Jag drog dock på mig fyra sekunder i tilläggstid vilket petade mig från finalen. Det gjorde även att jag precis missade OS-kvotplatsen med 0,36 sekunders marginal. Det var väldigt tråkigt, men samtidigt är jag mycket nöjd över min paddling och farten finns. Utan islag hade jag vunnit semin, nu blev det en fin 17:e plats.

När det gäller OS-plats är Sverige genom mitt resultat första reserv och i det fall något land inte använder sin kvotplats går den vidare till Sverige. Helt säker blir jag först efter tredje världscupen i slutet av juni och det är inte längre beroende av mina prestationer.

Jag ser nu fram emot Slovak Open om två veckor och sen drar världscupen igång. Det ser mycket lovande ut för denna säsong!